събота, 3 май 2014 г.

Това е България днес !

                                         Това е България.

 Навярно няма човек, било то българин или чужденец, който да е обиколил или минал през България и да не е усетил красотата, спокойствието и в същото време величествения дух, който се крие в нея.
Да е минал през Рила, Пирин и Родопи и да не е останал омаян от неповторимите езера, спиращите дъха пейзажи и дълбоките красиви пещери, както и през прохладния Балкан, където още се чува ехота от битките за нашата свобода.Да е видял Розовата долина с прекрасната българска маслодайна роза, Белоградчишките скали и Побитите камъни,Чудните мостове, Мадарския конник и Мелнишките пирамиди, многобройните водопади и богатите резервати и те да не са оставили отпечатък в душата му.
Вие сами я познавате-велика и несломима в миналото, а днес упреквана и от чуждите и от
своите .
      Някои хора бъркат понятието родина с понятието държава, аз обичам нашата родна България ,обичам красивата ни природа , обичаите ни ,народната ни музиката  , която топли сърцата ни векове наред и ни напомня за борбеността и силата на българина .
Но мразя държавата България , която ограбва  безнаказано дори и малко останало на народа си  , сломява надеждите за добър живот и  бъдеще на младите хора , които са надеждата на една нация .Мразя България , в която съществуват закони само за бедните , а богатите  мамят убиват , крадат и след това  харчат откраднатите пари на българския денакоплатец без дори да им мигне окото .Мразя несправедливостта , която налага правосъдната ни система .
       Много са хората , които обичат родината ни , но я напускат със свито сърце и със сълзи в очите ,лишават се от топлината на бащината родина и огнище и заминават в ''студената'' чужбина  , някои  за да могат да си осигурят насъщния хляб , други за да изградят бъдеще за тях, и за техните семейства .

        Според преброяването на населението на страната през 2011 г.:

За 2011 г. Министерството на външните работи оценява броя на българските граждани, живеещи в чужбина, на над 2 милиона. Тази оценка е получена по преценка на българските дипломатически представителства. . По данни на БНБ работещите в чужбина са 618 хил. души.
По неофициални данни кум 2013г емиграцията достига 2,5 милиона и изнасянето на този огромен човешки ресурс от България, докара най-големия демографски срив с света, направи нацията и държавата ни умиращи . Жалко е да виждаш как хората все по -лесно  казват '' Довиждане България '',а още по-жалко е да гледаш как нашата държава не прави нищо по въпроса  да задържи най- голямото си богатство българите !

0 коментара:

Публикуване на коментар